تقسیم بندی بشرها براساس شکل ظاهری :
بشر آزمایشگاهی چه کاربردی دارد؟
بشر به انگلیسی : Beaker
بشر به فرانسوی: Bécher
بشرها عموماً استوانهای شکل با کف تخت ومدرج هستند. بشرها در اندازههای مختلف از یکی میلی لیتر تا چندین لیتر موجود هستند.
از تجهیزات آزمایشگاهی بسیار پرکاربرد در آزمایشگاه می باشند ، بشر آزمایشگاهی ظرفی است استوانه ای شکل که دارای دهانه گشادی است و به همین دلیل استفاده از این وسیله آسان است. اکثر بشرها دارای لبه ای کوچک در بالای آن می باشند که کمک می کند به راحت ریختن مایعات و البته این لبه نشان می دهد که بشرها نمی توانند درب داشته باشند.
با توجه به دهانه گشاد بشر ها و نداشتن درب برای بسته نگهداشتن ، در آزمایشگاه ها برای اینکه مواد داخل بشرها آلوده نشوند یا از بین نروند (تبخیر نشوند) یک شیشه ساعت هم سایز دهانه بشر روی آن قرار می دهند .
بشرها معمولاً با استفاده از خطهایی که بر روی آنها کشیده شده است درجه بندی (مدرج) میشوند. برای نمونه یک بشر 100 میلیلیتری ممکن است به درجههای 2۰، 4۰، 6۰ و 8۰ تقسیم بندی شده باشد. البته این درجه بندی برای اندازه گیری دقیق حجم نمی باشد و برای این منظور استوانه مدرج یا یک فلاسک حجمی بسیار مناسب تر می باشد. این درجه بندی در بشرهای گوناگون و سایز های مختلف متفاوت باشد.
اغلب بشرهای بالای 1000 میلی لیتر یا 1 لیتر دارای دسته ای برای حمل راحت تر می باشند.
1- بشرهای استاندارد یا کوتاه که عموما دارای ارتفاعی به اندازه ی 1.4 برابر قطر آن را دارند. که این بشرها توسط فردی به نام جان جزف گریفین ( John Joseph Griffin) طراحی شد و گاهی اوقات به آن بشر گریفین نیز گفته می شود. از این بشرها در تمامی آزمایشگاهها به وفور استفاده می گردد
2- بشر قد بلند : ارتفاع بشر دو برابر قطر بشر میباشد . گاهی اوقات به آنها بشرهای برزلیوس( Berzelius) نیز گفته می شود. این بشرها اغلب برای تیتراسیون استفاده می گردد.
3- بشرهای تخت : ارتفاع بشر نصف قطر بشر است و چون سطح تماس زیر بشر زیاد است بیشتر برای حرارت دادن در حمام بخار آب استفاده می گردد . اغلب به آنها کریستالایزر گفته می شود که برای انجام کریستالیزاسیون نیز به کار می رود.
این بشرها برای برداشتن مایعات مورد استفاده قرار میگیرد بنابراین مندرج هستند. آزمایش هایی مانند ph متری، پتانسیومتری و آزمایش هایی که در آن الکترود استفاده میشود.
همانطور که از نام آن مشخص است جنس بشر از شیشه می باشد. معمولا بشر های شیشه ای از شیشه بوروسیلیکاتی ساخته می شوند. به جهت مقاومت حرارتی بالایی که این ظروف دارند می توان روی چراغ بونزن و یا چراغ الکلی قرار داد بدون اینکه شکسته شوند. از این ظروف جهت نگهداری، حرارت دادن، مخلوط کردن و همزدن استفاده می گردد.
ویژگی های مهم بشر شیشه ای عبارتند از :
مقاوم در برابر حرارت تا درجه حرارتی مشخص
مقاومت شیمیایی بالای آنها به محلولهای بازی، اسیدی و مواد ارگانیک
بشرهای پلاستیکی همانند بشرهای شیشه ای برای برداشتن مایعات و ریختن آن درون ظرف استفاده میشود. برای اینکار هر چقدر بشر باریکتر باشد خطا نیز کمتر خواهد شد. بشرهای پلاستیکی از جنس های مختلف بوده که بهترین آنها پلی پروپیلن و PTFE می باشند. ابشر های پلاستیکی می توانند دسته دار یا بدون دسته باشند.
بشرهای پلاستیکی به صورت کلی به دو دسته تقسیم بندی میشوند که شامل: پلی پروپیلن ، دارای تحمل گرمایی پایین و PTFE که دارای پایداری شیمیایی و محدوده وسیع دمایی تا 290 درجه سانتی گراد است. بشر PTFE دارای خواص منحصر بفردی می باشند. مقاومت شیمیایی و الکتریکی فوق العاده بالایی دارند.
مزیت بشر پلاستیکی به بشرهای شیشه ای این است که ارزان تر هستند و شکسته نمی شود و کاربردهایی تقزیبا مشابه دارد برای مثال می توان برای نگهداری مواد از آنها استفاده کرد.
بشرهای فلزی به دو دسته تقسیم بندی میشوند که شامل:
فولاد ضد زنگ: در این نوع بشرها پایداری شیمیایی و مقاومت دمایی بسیار بالا است و می توان به صورت مستقیم روی شعله قرار داد. تمیز کردن آنها راحت می باشد. برای انواع مواد مورد استفاده قرار می گیرند. به همین دلیل نیز عموما از این بشرها استفاده میشود. بشر استیل به صورت یکپارچه و بدون درز بوده و برای انتقال مواد امن می باشد. یکسری از این بشرها دارای دسته ای برای انتقال راحت هستند که توسط فرآیند جوش به بدنه متصل شده است.
آلومنیوم: این بشرها با توجه به محلولی که در آن ریخته میشود انتخاب خواهد شد.
بشرها برای کاربردهای گوناگونی به خصوص در آزمایشگاه شیمی استفاده مس شوند و کاربرد هایی مانند: برداشتن حجم معینی از مایعات، گرم کردن محلول ها ، حل کردن مواد و تهیه محلول ها، انتقال محلول، تهیه مواد، همزدن، رسوب گیری، صافی، گرم کردن، تبخیر، مخلوط کردن مایعات ، مخلوط کردن و یا گرم کردن مایعات ، تبخیر و گرم كردن در آزمایشگاه استفاده می شود.
ابتدا باید بشر را به خوبی بشوییم تا مواد چسبنده از آن کنده شود. برای شست و شو دادن می توانیم از روش هایی مانند آب کشیدن با آب معمولی، کر دادن با آب مقطر و یا کردادن با محلول مورد نظر که باید در بشر ریخته شود استفاده کنیم. البته روش شست و شو بستگی به نوع کار دارد. بعد از آن که بشر را شستیم، باید آن را به خوبی خشک نمایید و بیرون آن را با یک دستمال تمیز به آرامی خشک می کنید و برای خشک کردن داخل آن، از حرارت دادن استفاده نمایید. توجه داشته باشید که نباید حرارت را به طور مستقیم به آن برخورد کند، زیرا باعث شکستگی میشود. برای این کار میتوانید بشر را روی سه پایه و توری بگذاریم.بعد از آن که خشک شد، مدتی آن را در جایی قرار دهید تا به خوبی سرد شود.
بشر برای هم زدن، مخلوط کردن و حرارت دادن مایعات به کار میرود. اما استوانه مدرج به دلیل کمبود قطر آن برای هم زدن مناسب نیست. البته برای تعیین حجم مایعات از استوانه مدرج استفاده می شود.
تفاوت بشر با ارلن در عمود بودن دیوارههای آن است در صورتی که در ارلن دیوارهها مایل است. ارلن دارای دهانه باریک تری نسبت به بشر است ، بنابراین بخار کمتری از آن خارج میشود. همچنین ارلن را بر خلاف بشر می توان توسط چوب پنبه و یا شیشه آلات مسدود کرد.
شما می توانید جهت خرید انواع بشر آزمایشگاهی با کیفیت بالا و قیمت مناسب در فروشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ابوسینا به صورت آنلاین اقدام نمایید و بعد از پرداخت آنلاین با پیک برای تهران و تیپاکس یا پست برای شهرستان ارسال می گردد.
فروشگاه اینترنتی ابوسینا به عنوان اولین فروشگاه اینترنتی در زمینه فروش تجهیزات آزمایشگاهی بشر های آزمایشگاهی از بهترین برندهای تولید داخل و وارداتی را عرضه می کند . فروش بشر های آزمایشگاهی به صورت آنلاین و ارسال به سراسر کشور حتی به صورت عمده و تعداد بالا در ابوسینا.
محصولی موجود نیست
قیمت ها با مالیات